Yükleniyor...

Gülüş Tasarımı ve Estetik Dişhekimliği

Estetik, sanatla, güzellikle ve tatla ilgilenen felsefe dalıdır. Güzelliğin oluşturulması ve değerlendirilmesiyle ilgilenir. Diş hekimliği alanındada kişisel güzelliğe katkı sağlamak için sürekli bir değişim ve gelişim gerçekleşmektedir. Bu değişimler estetik diş hekimliğini ortaya çıkarmıştır.

Estetik diş hekimliği bireyin beklentileri doğrultusunda sağlıklı ve estetik gülüşün kazandırılmasını amaçlamaktadır. Diş hekiminiz estetik uygulamalar yaparken dişlerin; dişetleri, dudaklar, yanaklar, çenelerin şekli ve yüz hatlarıyla uyumunu en üst düzeye çıkarmayı hedefler.

Güzel bir görünüm ve gülümseme o kişiye yönelik olumlu duygu ve düşüncelerin artmasına neden olur. Bu da kişinin özgüveninin artmasına katkı sağlar. Kişi kendi kendiyle barışık ve mutlu olur.

Kendine güvenen insanlar ruhsal olarak da gelişirler. Yaratıcılıkları gelişir. Güzel bir gülümsemenin ışığı ilişkilere çok fark katar.

Diastema tedavisi (aralıklı dişlerin tedavisi)

Adeziv sistemlerin yardımıyla yapılan tedavilerdir. Diş renginde özel estetik kompozit dolgu materyalleriyle aralıklar kapatılarak estetik bir gülüşe kavuşmanız sağlanabilir.

Diş Beyazlatma

Gülümseyişimizden memnun ama dişlerimizin renginden memnun değilsek kullanacağımız bir yöntemdir. Dişlerin rengini tekrar eski kötü rengine taşıyabilecek alışkanlıklar devam ediyor ise (yoğun çay, kahve, tütün, şarap…tüketimi) altı ayda bir pekiştirme tedavisi gerekebilir.

Yaprak Porselen (Laminate Veneer)

Dişlerin sadece ön yüzeylerinden 0.3-0.7 mm aşındırma yapılır. Arka bölgeler tamamen doğal halinde kalır. Işığa geçirgenliği çok yüksek olduğu için çok doğal ve canlı görünürler. Çok uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilirler. Çok parlak bir yüzey olduğu için boyayıcı gıdalardan hiç etkilenmez, her zaman ilk rengini korur. Tek dezavantajı diğer estetik uygulamalara göre daha pahalı bir yöntem olmasıdır.

Laminate veneerler metal içermediği için doğal dişlerimiz gibi yarı şeffaf yapıda olup ışığı geçirirler ve dolayısıyla doğala yakın görünürler.

Laminate veneerler kimlere uygulanır:
  • Ön dişlerinde kırılmalar olanlara
  • Ön dişlerinde renklenmiş eski dolguları bulunanlarda
  • Dişlerin arasında diestema (açıklık) bulunanlar
  • Beyazlatma işlemi ile yeterli sonuç alınamayan renklenmiş dişlere
Zirkonyum Porselen

Porselen kuron uygulamalarında doğallık, sağlamlık ve doku uyumluluğu konusunda bize en yüksek performansı zirkonyumlar sunmaktadırlar. Günümüzde gelişen teknoloji ve bireylerin artan estetik beklentileriyle birlikte metal destekli porselenlerin yerini zirkonyum destekli porselenler almaktadır. Estetik görünümleri ve dayanıklı yapıları hem ön bölgede hem de arka azılar bölgesinde tercih edilme sebepleri arasında sayılabilir. Porselen altında metal yerine zirkonyum alaşım kullanılır. Diğerlerine göre avantajı çok dayanıklı bir malzeme olması nedeni ile arka bölge köprülerde rahatlıkla kullanılmasıdır. Işığı yansıtabilme özelliğiyle de doğal estetik görünüm sağlanabilir. Yani hem gri metal destekli porselenlerin tüm olumlu özelliklerini taşırken hem de full porselenlerin olumlu özelliklerini taşır.

Metal destekli porselenlerin aksine
  • Doku dostudur alerji yapmaz (metal destekli porselenler nadirde olsa bazı hastalarda alerji yapabilmektedir)
  • Dişetlerinde çok uzun yıllar sonra bile herhangi bir renklenmeye neden olmaz
  • Doğal dişler gibi ışık geçirme özelliği vardır dolayısıyla doğal görünür.
Full porselen

Porselenin altında herhangi bir metal desteği kullanılmadığı için ışığı doğala en yakın yansıtmasıyla doğal görünümü taklit etmekte çok başarılılardır. Dezavantajı ise pahalı oluşu ve oklüzal kuvvetlere gösterdiği direncin düşük olması.

Metal Destekli Porselen

Porselen yapının altyapısında kıymetli alerjik reaksiyona sebebiyet vermeyen gri metal kullanılır. Avantajı ekonomik ve dayanıklı oluşudur. Dezavantajı ise dişeti kenarından gri metalin yansımasıdır.